Ondergrondse tankinstallaties

v.d. Hout-Installatie beschikt over alle noodzakelijke kiwa BRL K903 erkenningen voor de installatie van- en het onderhoud aan- onderstaande ondergrondse tankinstallaties, waarbij wij gecertificeerd zijn voor alle mogelijke hoofdgebieden:

  • Installatie van en onderhoud aan ondergrondse tankinstallaties voor PGS Klasse 1- en PGS Klasse 2 producten;
  • Installatie van en onderhoud aan ondergrondse tankinstallaties voor PGS Klasse 3- en PGS Klasse 4 producten;
  • Installatie van en onderhoud aan ondergrondse tankinstallaties voor bijtende (corrosieve), schadelijke, irriterende, giftige stoffen (chemische producten)

De installaties kunnen zowel in (roestvast)staal, kunststof of een combinatie van beiden en in enkelwandige of dubbelwandige uitvoering geleverd en geïnstalleerd worden, afhankelijk van de wettelijke eisen of klant- specifieke wensen. De tankinstallaties zijn veelal drukloos uitgevoerd, maar kunnen ook door ons probleemloos uitgevoerd worden als een zogenaamd perssysteem. Het ondergrondse leidingwerk kan uitgevoerd worden in staal, PE-bekleed, gefit en/of gelast, in flexibele (koperen) buis, in flexibele kunststof uitvoering of in glasvezel versterkte kunststof uitvoering. De tankinstallaties kunnen indien gewenst, uitgerust worden met een elektronisch peilsysteem, waardoor U eventueel uw voorraden in de ondergrondse tanks (online) beter kunt beheren.

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat een (geheel) standaard ondergrondse tankinstallatie conform de PGS 28 en BRL K903 niet (geheel) toepasbaar is. In dat geval verzorgen wij, indien gewenst het programma van afwijkingen en overleg met Kiwa en de vergunningverlenende instantie (bevoegd gezag), waardoor installaties toch onder (kiwa) certificaat geïnstalleerd kunnen worden. Tevens wordt in de ontwerpfase rekening gehouden met de overig wet- en regelgeving, zoals ATEX en het Warenwetbesluit drukapparatuur (Pressure Equipment Directive). Voor de sanering van bestaande ondergrondse installaties conform kiwa BRL K904 is v.d. Hout-Installatie b.v. tevens de aangewezen partner. De betreffende richtlijnen en voorschriften die van toepassing zijn kunt u downloaden op deze website via de pagina Wet & Regelgeving.